Welkom

Klassieke massage

Aroma massage

Hotstone massage

Contact

 

Aroma massage

 
 
Deze massage is geschikt voor mensen met:
Vermoeidheid
Lusteloosheid
Depressiviteit
Hoofd- en nekpijn
Rugklachten
Schouderpijn
Stress
Spijsverteringsklachten
   
En natuurlijk voor mensen die zichzelf eens lekker willen laten verwennen!
 
Bij Aroma massage wordt gebruik gemaakt van een basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliŽn worden toegevoegd. De samenstelling verschilt per persoon omdat het mengsel wordt afgestemd op de reden van de massage. De combinatie is bepalend voor het effect van de massage.
 
Wat is Etherische olie?
Etherische olie is de aromatische of geurende olie die gewonnen wordt uit planten. Dit gebeurt volgens een welbepaald procťdť om de essentie of de levenskracht van de plant te bevatten die er van nature in aanwezig is. Het is ook daarom dat etherische olie ook wel eens essentiŽle olie wordt genoemd. Elke plant heeft zijn uniek aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing.
 
Soms zit de olie in de bloemen, zoals bij rozen in de blaadjes. Soms in de vrucht, zoals bij de sinaasappel in de schil. Maar ook in andere delen van de plant zoals bijv. in de zaden, bladeren, stengel of hout komen etherische oliŽn voor.
 
Voor het distilleren  van een paar druppels aromatische olie heb je grote hoeveelheden kruiden, bladeren, vruchten of bloemen nodig
 
Hoe werkt het:
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de klassieke massage, is de olie primair aan de handelingen. Bij elke massage vorm is een verschillende beweging van de handen voor het optimale effect, maar de olie bepaald de aard van de werking.
 
De aanraking bij aroma massage is veel lichter dan bij de traditionele massage en is minder gericht op de specifieke spieren, maar op je hele lichaam. Door langzame en vloeibare bewegingen op het ritme van het lichaam, ontstaat een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Doordat je hele lichaam wordt gemasseerd zul je merken dat je meer in contact komt met jezelf.
 
De uitwerking:
- De olie wordt binnen een half uur door de huid opgenomen en blijft ongeveer 8 uur in de bloedbaan.
 
- Elke etherische olie heeft zijn eigen geneeskrachtige werking. Zo werkt de lavendel zeer ontspannend en de rozemarijn bijvoorbeeld
  zeer verkwikkend.
 
- De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie
  krijgt.
 
- De bloedcirculatie en lymfevaten worden geactiveerd, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
 
- Aromamassages hebben een diepere werking omdat die ook op je fijnstoffelijk lichaam inwerkt. Dus goed voor Ďbody en mindí.

Ideaal voor mensen die veel 'in hun hoofd' bezig zijn.

 
De oorsprong:
Al ruim 2000 jaar v.Chr. wisten de Chinezen, dat etherische oliŽn uit bepaalde planten sterke geneeskrachtige eigenschappen bezitten. Vanuit China verspreidde deze kennis zich naar landen als India, PerziŽ en vooral Egypte. De Egyptenaren gaven hun kennis door aan de Grieken, deze op hun beurt weer aan de Romeinen. De bekende Romeinse badcultuur was gebaseerd op het gebruik van etherische oliŽn.
 

Prijzen van de Aroma massage: Ä 37,- per 45 min. Ä 62- per 90 min.

Behandelingen alleen op afspraak.

 

Rebalance Massage - Mauritsstraat 1 6882 CA Velp (gld) Tel.: 026 - 3704505 - Gsm.: 06 - 24596033